Životne lekcije naših roditelja – dio I. – WC papir

Sjedite u svom omiljenom kafiću i uživate u prijatnom društvu. Niste sigurni jel’ kava, il’ cigara, ali odjednom se otvarate ko pupopljak, i shvaćate da je vrijeme za nuždu broj 2. Uđete u wc, i taman što ste već skinuli hlače, u polučučnju, uočite da nema WC papira. Ko za vraga nemate ni maramice sa sobom, niti ima papira kraj umivaonika. Ako ništa, barem ste uočili na vrijeme! Povlačite hlače natrag, zakopčate šlic i:

  1. Pokunjeno se vratite za stol i trpite.
  2. Pokunjeno se vratite za stol i pitate prijatelje imaju li možda maramice
  3. Odete na šank, požalite se konobaru i pitate ih – kako vas nije sram?
Slikovni rezultat za toilet paper meme

Ako ste odgovorili 1., čestitam, imamo nešto zajedničko, ali to nije nužno dobra vijest.

Ako ste odgovorili 3., čestitam ste, sličniji ste mojem ocu, koji je upravo to napravio za vrijeme naše posljednje kave u Zagrebu (u vjerovatno najpopularnijem, i rekla bih – fensi kafiću u Dubravi).

Isprva ne vjerujem da je to učinio. Sjedim u polu-šoku i smijem se. Vraćam se u trenutke djetinjstva kada bi pri kupovini istog, trčala šprint od 50 metara iz udaljenog kvartovskog dućana do ulaza, da me slučajno netko ne bi uočio pri nošenju tog “sramotnog” objekta. Zamisli, ko za k, viri i iz velike vreće. Nema načina da ga sakrijem. Panika. WC papir. Ako me tko vidi, znati će da i ja…

*****

Bonus: izgleda da sve riječi o obavljanju nužde imaju 5 slova, stoga odaberite onu koja vas najviše veseli.

Ubrzo je nastupio trenutak razuma i shvatila sam da je ovo još jedna roditeljska, životna lekcija. Ona lekcija koja vam kaže da ne trpite govna, već da se obračunate s njima. Doslovno i preneseno.

Sljedeći dan idem na kavu u isti kafić, sa prijateljicom koja bi na gornje pitanje odgovorila brojem 2. Dolazi iz WC-a i žali mi se kako nema papira, prasnem u smijeh i sjetim se tate. Koji je bio u pravu.

Od srama nema nafake, ljudi moj.

Izvor: Vukajlija.com

I to je upravo razlog zašto pišem ovaj post. U 2019. godini, želim se suočiti sa svojim strahovima (sramom), ma koliko god budalasti bili.

Koliko god to iracionalno bilo, mene je sram ovo objaviti. Ako ovo čitate, znajte da sam pobijedila još jedan strah. :’)

Usto, želim vam da vam u ovoj godini jedina govna u vašem životu budu ona vaša, i eventualno vaše djece.

P.S. Privremeni rezultati ankete koju upravo provodim, nakon 30 minuta, uzorak od 10 ljudi

Izvor: Instagram

Sretna Nova 2019. ljudi!

Puno oblačnih pozdrava iz Dublina,

Želi vam Vaša Neli.

Spread the love

Neli nikada nije mislila da će postati djevojka iz dijaspore, smatrajući da je to rezervirano samo za ljude koji glasuju na izborima. Otkada je u Dublinu, ne opterećuje se previše balkanskim poslovima, uživa u životu i kao svi ostali u srednjim/kasnim dvadesetima propitkuje smisao istog. Korijeni joj ne daju mira, pa tu i tamo baca hejt na irsku kavu, ali u suštini voli Irsku, Irce i irsku plaću!

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NelilandAnjaSnježana Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Snježana
Guest
Snježana

Nema tu mjesta za sram, normalna životna funkcija

Anja
Guest

Nešto najbolje što sam pročitala u zadnje vrijeme 😂 definitivno pratim 😍