Novogodišnje skidanje kila i kako u tome uspjeti – dopisnica iz dijaspore

Sretna Nova godina!

Početak nove godine. Ima li nešto što čovjeku može uliti više nade i stvoriti više depresije u isto vrijeme?

2019. Pas mater. Evo nekoliko zanimljivih činjenica.

  1. Izlazi 8. sezona Game of Thrones
  2. Najavljeni su 5G kompatibilni laptopi o kojima nemam pojma, ali zvuče bolje od 4G kompatibilnih laptopa
  3. Sve osobe rođene u 2000. sada su službeno punoljetne, pa i one rođene 31. 12. Neke se više ne mogu zvati ni barely legal. Drugim riječima, oni su sasvim legalni. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Ako se osjećate ko da vas je vrijeme pregazilo, vjerovatno ste u pravu, ali ne očajavajte, tu je Mr. Muscolo za staklo. Možda ste stariji, ružniji i deblji nego ikad, ali barem još uvijek možete prati prozore. Odnosno, ako u 2018. niste ostali bez ruke. Nadam se da niste. Ali i da jeste, to znači da ste automatski skinuli nekoliko kila – više o tome ovdje: Kako sam izgubila 5 kila u jednu minutu.

Ako ste donijeli odluke da ove godine skinete koju kilu, čestitam, trenutno pripadate većini populacije koja svake godine donosi istu odluku i ne provede je u djelo (uključujući i mene).

Najveći razlog zašto ne uspijevamo u tome je što lažemo sami sebe. Želite li to promijeniti? Shvatite da hormoni, štitnjača i stres nisu magični štapić koji zrak pretvara u salo. Budite iskreni sami sa sobom i shvatite da vrlo vjerovatno jedete sranja u prekomjernoj količini. Shvatite da upravo zato što jedete sranja i ne pazite na sebe ste dobili probleme sa štitnjačom, hormonima itd. na prvom mjestu.

Skidanje kila nije nauka, iako će vas mnogi prodavači prehrambenih supstituta pokušati uvjeriti u to.

Do 20. stoljeća ljudi su u pravilu bili vitki, za što im očito nije pomogao ni Herbalife, ni Google, niti veći priljev informacija.

Jeli su manje, jednostavnije i nije bilo prerađene hrane kao danas.

Da budem za promjenu Captain obvious, zatvarajte usta češće, smanjite porcije, krećite se više, maknite toksične ljude iz svog života, stavite sebe na prvo mjesto.

Najvažnije, budite iskreni sami sa sobom i postavite si prioritete.

Simple as that!

Puno oblačnih pozdrava iz Dublina,

Vaša Neli.

Spread the love

Neli nikada nije mislila da će postati djevojka iz dijaspore, smatrajući da je to rezervirano samo za ljude koji glasuju na izborima. Otkada je u Dublinu, ne opterećuje se previše balkanskim poslovima, uživa u životu i kao svi ostali u srednjim/kasnim dvadesetima propitkuje smisao istog. Korijeni joj ne daju mira, pa tu i tamo baca hejt na irsku kavu, ali u suštini voli Irsku, Irce i irsku plaću!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of