Nejebica i grad – dopisnica iz dijaspore

Prošlo je tri tjedna od moje zadnje objave. 

I dalje sam redovitija od menge, što je bolje nego suprotno. Jelte…

Ujutro sam se čula s prijateljicom iz naše samoprozvane Seks i grad grupe.

Da budem iskrena, do prije mj. dana bolji naziv bi bio Nejebica i grad (gad), ali stanje se donekle popravilo kada su se preostale članice kolko tolko zaljubile, pa samim time i obogatile svoj intimni život.

Seks i grad.

Kreativno do bola, znam, sve mi je jasno. Nađu se četiri prijateljice i onda dođu na tu genijalnu ideju. Zatim se svađaju ‘ko je Carrie ili Samantha, netko eventualno preuzme Charlotte, ali nitko nikada ne želi biti Miranda. Ako si slučajno rođen s crvenom kosom osuđen si na propast. Ko da nije dovoljno što si ginger! Možeš biti single, mrzit djecu, jebavat se naokolo, ali ti si i dalje Miranda, sorry not sorry.

Međutim, još nekako se čovjek pomiri sa statusom Mirande, ali što napraviti kad saznaš da si dio sporedne Seks i grad grupe? 

Naime, prijateljica (s kojom sam se čula jutros) promijenila je neki dan naziv grupe u Seks i travel. Slučajno je postala tekst namijenjen njima u našu grupu, pa nije htjela da se ponovi.

Jebiga, Ivana, Maja i Martina se seksaju. Mi jadne volimo putovati i ne jebavati se po putu, zaslužile smo!

Seks i travel.

Zašto ne Seks turizam pitate se? Zato jer se seks turisti jebavaju, a naša franšiza ne radi ni to! 

Pitate se, kako obje preostale članice? Ubrajujući mene, trebalo bi biti još točno tri, ni više, ni manje! 

Ne brinite, nismo izbacile Mirandu, Miranda je sama izašla. I tim odlaskom je postala Miranda! Miranda se, k’o i ja, odselila u inozemstvo.

I tako, odlaziš iz rodne grude, teška srca napuštaš voljenu zemlju, roditelje i prijatelje, vraćaš se u Zagreb 30. 5 na nekoliko dana, na osakačeni Seks i grad, sjedneš i skontaš da se nisu vidjele od moje oproštajke, 16. 1. U međuvremenu, sljedeći tjedan idem u Hrvatsku i opet ista priča. 

Pouke ove priče (PROPAGANDA ALERT!)

Pouka 1. – Pozitiva

Dođite u Irsku, odnosno odite iz Hrvatske, vaši frendovi vam neće nedostajati, a ni vama, vidjet ćete se barem za Božić, oko blagdana, kvartalno, ko i inače. 

Pouka 2. – Pozitiva

Ostanite u Hrvatskoj i nemojte biti tužni što drugi odlaze, vidjet ćete ih za Božić, ko i inače. Manje ćete trošiti na kave i druženja, a to je ionako preveliki trošak. 

Pouka 1. – Negativa

Što će vam ionako frendovi koji su ostali u Hrvatskoj? Luzeri.

Pouka 2. – Negativa

Što će vam prijatelji koji su otišli iz Hrvatske? Izdajice.

Ali nego, bez zajebancije morala sam ovo napisati da ne ispadne da pišem na mjesečnoj bazi, ipak sam ja tjedni wannabe bloger (u kvartalnom smislu). 

Vidimo se u Hrvatskoj sljedeći tjedan, a onda ja i moj trifrtaljni Seks i grad, odnosno Seks i turizam idemo u Katar na avanturu života! Više o tome zašto idem u Katar čitajte ovdje.  

Ukoliko se želiš pretplatiti na moj newsletter i dobiti obavijest svaki put kada objavim novi post, unesi svoje podatke ovdje.

Puno oblačnih pozdrava iz Dublina,

Vaša Neli. 

Spread the love

Neli nikada nije mislila da će postati djevojka iz dijaspore, smatrajući da je to rezervirano samo za ljude koji glasuju na izborima. Otkada je u Dublinu, ne opterećuje se previše balkanskim poslovima, uživa u životu i kao svi ostali u srednjim/kasnim dvadesetima propitkuje smisao istog. Korijeni joj ne daju mira, pa tu i tamo baca hejt na irsku kavu, ali u suštini voli Irsku, Irce i irsku plaću!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of